Om een snelle verkoop te garanderen, moet u de benodigde documenten verzamelen, een vraagprijs instellen, uw auto adverteren en vervolgens communiceren en onderhandelen met potentiële kopers.

Verander uw auto in contant geld met minimale moeite door het strategisch te prijzen, op de juiste site te adverteren en de serieuze kopers te sorteren van de bandenspringers.

Hier leest u hoe u de stress kunt verwijderen en het geld kunt maximaliseren wanneer u uw auto privé verkoopt, in plaats van deze in te ruilen bij een dealer.

1. Verzamel uw papieren

Zoek de volgende items en voltooi deze taken voordat u uw auto te koop aanbiedt:

U hebt de titel van uw auto nodig, die u het wettelijke recht geeft om de auto te verkopen.

De titel van je auto. Dit wordt ook wel de roze slip genoemd; het geeft u het wettelijke recht om uw gebruikte auto direct verkopen. Maar onderteken het nog niet.

Neem contact op met uw geldschieter. Als u nog steeds geld schuldig bent aan de lening van uw voertuig, bel dan de geldschieter om te leren hoe u de verkoop kunt regelen.

Bezoek de DMV online. Neem contact op met de afdeling motorvoertuigen van uw staat om te zien welk papierwerk vereist is om het eigendom over te dragen. Veel formulieren, zoals een factuur, kunnen worden gedownload en afgedrukt. Kijk ook of de kentekenplaten bij de auto passen nadat deze is verkocht.

Bestel een voertuiggeschiedenisrapport. Wees proactief en bestel een Carfax- of AutoCheck-rapport om aan potentiële kopers te tonen. Dit biedt antwoorden op veel potentiële vragen, zoals het aantal eigenaren en ongevallen.

2. Stel een vraagprijs in

U wilt dat uw auto zich onderscheidt van alle andere tweedehands auto’s die door de eigenaar bij u in de buurt worden verkocht. U moet dus eerst de waarde van uw auto schatten, zodat u een aantrekkelijke ‘vraagprijs’ kunt instellen voor uw gebruikte auto. Zoek wat is mijn auto nog waard op Edmunds of Kelley Blue Book en controleer de prijs van vergelijkbare auto’s in lokale advertenties. Zet uw prijs iets boven de huidige marktwaarde, maar nog steeds in de marge van een goede deal. Dus als de prijsgids zegt dat uw auto $ 4.200 waard is, kunt u de prijs instellen op $ 4.750. Dit laat je wat onderhandelingsruimte over.

Zet uw prijs iets boven de huidige marktwaarde, maar nog steeds in de marge van een goede deal.

3. Doe een beroep op uw auto

De beste manier om uw auto te verkopen, is hem aantrekkelijk te maken. Wanneer een koper opduikt om uw auto te zien, wilt u dat ze één keer kijken en zeggen: “Het ziet er geweldig uit!”

U hoeft niet elke kleine deuk en kras te repareren, maar de auto wassen en stofzuigen.

U hoeft niet elke kleine deuk en kras te repareren, maar was en stofzuig de auto en verwijder alle rommel die zich in de loop van de jaren heeft verzameld. Een professioneel detail geven is goed voor nieuwere, duurdere gebruikte auto’s. Maar hoe hoger de prijs, hoe langer het duurt om de auto te verkopen, en de glans van de details zal na een paar weken verslijten.