Ben je enthousiast over auto’s en leer je graag autorijden? Welnu, autorijlessen helpen u niet alleen om soepel te leren rijden, maar leren u ook regels die u moet volgen tijdens het rijden op de weg. Het is erg belangrijk om de basis te leren en met volledige concentratie te rijden om ongelukken of ongelukken te voorkomen.

Hier zijn enkele van de basistips voor nieuwe leerlingen:

1. Raak vertrouwd met uw auto

De basis leren kennen en de functie van elk onderdeel van de auto kennen, is het belangrijkste aspect van autorijden. Begrijp hoe u met de koppeling en versnelling moet omgaan tijdens het rijden en wanneer deze moet worden gebruikt.

2. Pas uw zitpositie aan

Controleer de zitpositie voordat u gaat rijden. Als de bestuurder zich niet goed positioneert, ontbreekt het hem misschien aan comfort en controle over het rijden. Pas de stoel aan uw ooghoogte aan en ook op basis van de hoogte van de voorruit. Zit rechtop en buig niet voorover.

3. Vermijd afleiding

Om verkeersongevallen te voorkomen, is het belangrijk om tijdens het rijden gefocust te blijven. Zorg ervoor dat u de spiegel verstelt en uw veiligheidsgordel draagt. Vermijd het gebruik van mobiele telefoons tijdens het rijden, aangezien dit gemakkelijk afleiding kan veroorzaken. En drink ook niet en rijd niet.

4. Denk eraan indicatoren te gebruiken

Tijdens het nemen van een bocht is het belangrijk om de indicatoren te gebruiken die de mensen en andere voertuigen op de weg waarschuwen, ongeacht of uw voertuig naar links of naar rechts draait. Door signalen te gebruiken, kunt u veel ongelukken op de weg voorkomen.

Als je theorie nog niet hebt gedaan, dan kunt u beginnen met betekenis van verkeersborden te bekijken of theorie CBR examen oefenen.