Daten is al moeilijk genoeg – je berichten beantwoorden, je benen scheren, de perfecte outfit uitkiezen en obsessief het menu van het restaurant controleren, zodat je weet wat je moet bestellen voordat je daar aankomt. Daten is ook super lonend – diners die uren duren omdat het gesprek zo goed is, tweede rondes van drankjes en, natuurlijk, die eerste kus. Maar wat als je te veel angst hebt om de eerste stap te zetten?

Aan het einde van de nachtkus leunen kan voor iedereen moeilijk zijn, maar de zenuwen worden versterkt als je een vrouw bent die met een andere vrouw uitgaat. We hebben die vervelende (maar soms nuttige) geslachtsrollen niet om ons te vertellen wie de eerste stap zou moeten zetten. Dus wat is een meisje om te doen?

Volg deze stappen en je zult binnen de kortste keren vrijen.

Stuur het eerste bericht.

Het maakt niet uit of je een datingsite gebruikt of gay dating apps. Verspil geen tijd aan het obsederen over wie wie gaat berichten – of besteed uren aan het schrijven van de grappigste, meest charmante eerste boodschap. Zo diep is het niet. Je kunt gewoon zeggen: ‘Hé!’ Van daaruit, probeer je date eerder uit te vragen dan je normaal zou doen. Ik weet dat dat heel intimiderend klinkt, maar je kunt beter naar de date gaan voordat je tijd hebt om (meer) angstig te zijn. Het lijkt vooruit, maar ik heb veel succes gehad met: “Ik denk dat je [gratis bijvoeglijk naamwoord] lijkt en graag iets wilt drinken.”

Nu heb je een date, wees doorslaggevend.

Kies een trendy cocktailbar. Kies een tijd. Reserveren. Schep het precedent dat u een zelfverzekerde vrouw bent die weet wat ze wil. Als je nerveus bent, kan het hebben van de geplande datum sommige van die kriebels verlichten. Vertrouwen wekt vertrouwen. Als je je tijdens het diner op je gemak voelt, ben je klaar om die eerste zet aan het einde van de nacht te maken.

Heb een pre-date ritueel dat je zelfvertrouwen laat stijgen.

Voel jij je het meest sexy in een bomberjack en sneakers? Strakke leren broek en torenhoog gevoel? Een blazer en spijkerbroek? Waar je je ook het beste in voelt, versier jezelf erin en blaas je favoriete muziek op. Er is niets mis met een kleine pregame als dat jouw ding is, dus ga je gang en maak een cocktail voor jezelf. Persoonlijk voel ik me het meest klaar om de eerste stap te zetten als ik in een strakke zwarte jurk, dij hoge laarzen zit en net een glas Pinot Grigio heb gedronken terwijl ik naar Led Zeppelin luister.

Geef haar complimenten, complimenteer haar, complimenteer haar!

Een simpel ‘je ziet er mooi uit’ zodra je haar ziet doen. En misschien na een drankje of twee, zal een “je bent zo sexy” je het vertrouwen geven om die eerste stap te zetten.

Wees gewoon jezelf. (Serieus!)

Je bent je krachtigste, meest sexy en meest aantrekkelijke wanneer je jezelf bent. Het klinkt als advies op de kleuterschool, maar het is niet voor niets cliché – dus ontspan, haal diep adem en spreek eerlijk. Je maakt die eerste zet in een mum van tijd.