Wat is een creditcardverzekering? In een notendop is dit een verzekering die de kaarthouder bescherming biedt als u ooit uw creditcard verliest of, erger nog, als deze gestolen wordt. Het is het beste voor mensen die zich zorgen maken over het aansprakelijk stellen van kosten, vooral als de verkeerde handen er volledig gebruik van maken. In het Verenigd Koninkrijk is het aantal gevallen van identiteitsfraude via gestolen creditcards sterk toegenomen.

Wat zijn de manieren om een goede creditcard te kiezen?

Waarom zou u gebruik maken van een creditcardverzekering? In de eerste plaats is het niet alleen een gedoe om uw gestolen creditcard te melden; het kan een echte nachtmerrie zijn als iemand hem steelt. Het melden bij de creditcardmaatschappij kan ook erg tijdrovend zijn, vooral als er niet één CC in je portemonnee is gestolen. Het kan je de hele dag aan de telefoon brengen. Bron: Spaarbuidel.nl/creditcard/

Wie wil die stress? Met een CC beschermingsverzekering hoef je maar één nummer te bellen om je vermiste kaart te melden en ze werken normaal gesproken 24 uur per dag, zeven dagen per week! Het enige wat je hoeft te doen is je creditcardgegevens te registreren bij de verzekeraar en hen ook nog wat andere documenten te bezorgen, zoals je paspoort of je rijbewijs. Zo eenvoudig is het om gebruik te maken van creditcardbescherming.

Er zijn dus verzekeringen beschikbaar voor creditcards

Een ander voordeel van de CC-verzekering is dat je de tijd en de stress van het bellen met elk kaartbedrijf bespaart, alleen maar om je kaart te laten annuleren. Ze doen het voor je! Want met de informatie die je hen hebt gegeven, kunnen ze de creditcardmaatschappijen laten weten wat de status van je creditcard is, deze laten annuleren en je zo snel mogelijk voorzien van vervangende kaarten.

Er zijn ook een hoop manieren om te kiezen voor een creditcard verzekering

Nog niet overtuigd? Hier is nog een reden waarom u een creditcardverzekering zou moeten afsluiten: u hoeft zich geen zorgen te maken over het betalen van dingen die u nooit hebt gekocht! Want met CC bescherming kun je er zeker van zijn dat wanneer je de specifieke tijd dat je je kaart bent kwijtgeraakt niet meer weet, je alleen de eerste £50 aan frauduleus gebruik in rekening zal worden gebracht door het CC bedrijf. Sommigen zullen je zelfs niets in rekening brengen!

En omdat de meeste mensen tegenwoordig afhankelijk zijn van de koopkracht van plastic, zitten ze zonder een cent als hun creditcard wordt gestolen. Maar als je een creditcard beschermingsverzekering hebt, krijg je ook nog eens noodgeld. Dit wordt echter niet gratis verstrekt. Dit wordt beschouwd als een vorm van geldlening of een kasvoorschot.