Tips voor de ziektekostenverzekering: Er zijn vele manieren waarop u kunt verminderen wat u betaalt met behoud van voldoende dekking voor uzelf en uw dierbaren. Hier zijn eenvoudige maar effectieve manieren om veel minder te betalen voor veel meer… Een zorg verzekering vergelijken kan op zo’n moment behoorlijk handig zijn, maar waar moet je rekening mee houden?

1. Het online kopen van uw recepten is een zekere manier om uw uitgaven voor de gezondheidszorg te verlagen.

U kunt net zo goed lagere prijzen krijgen als u per telefoon koopt. Het internet verlaagt de kosten van het zakendoen en farmaceutische bedrijven of groepen die hun medicijnen online verkopen doen dat tegen goedkopere prijzen.

  • Hoe dan ook, u zult er goed aan doen om het bedrijf waar u koopt te controleren, zodat u uzelf niet in gevaar brengt. Organisaties zoals BBB kunnen u vertellen of een bedrijf betrouwbaar is of niet.
  • Vergeet niet dat we, terwijl we kosten willen besparen, ook veilig willen blijven.

2. Als je op één beleid staat, bespaar je veel en je zou er gebruik van moeten maken als je getrouwd bent.

  • Maar voordat u dit doet, moet u uw opties overwegen om te zien of dit u meer besparing oplevert.Dit komt omdat het in een aantal situaties winstgevender is om op verschillende plannen te zitten en in andere situaties is het winstgevender om op hetzelfde plan te zitten.

3. Ga voor gratis klinieken als u van plan bent om uw kosten te verlagen.

  • U zult ofwel uw premie direct verlagen ofwel minder en goedkopere eigen betalingen hebben om op deze manier te maken. U kunt professioneel medisch advies, bloeddrukmetingen en nog veel meer krijgen bij dergelijke gratis klinieken.
  • Sommige gemeenschappen hebben dergelijke klinieken en sommige kunnen gewoon deel uitmaken van de sociale verantwoordelijkheid van een groep.

4. Uw premies kunnen fiscaal aftrekbaar zijn als u zelfstandig ondernemer bent

U kunt net zo goed een belastingvoordeel krijgen als uw werkgever een flexibele uitgavenrekening aanbiedt. U kunt hierover details krijgen van een fiscalist. Hij/zij kan u vertellen of u op deze manier wel of niet kunt bezuinigen.

5. Een andere manier waarop u kunt bezuinigen is door lid te worden van een Preferred Provider Organization (PPO).

Maar in tegenstelling tot een HMO laat het u meer keuzes en daardoor is het meestal ook duurder. Kijk naar uw portemonnee en uw behoeften en bepaal of dit een betere keuze is dan andere plannen. Als sparen de prioriteit is, dan bespaart u eigenlijk meer door u aan te sluiten bij een PPO in plaats van een traditionele zorgverzekering.