De koers van het aandeel A2 Milk Company Ltd (ASX: A2M) staat maandag opnieuw onder druk. Dit is waarom zijn aandelen worden verkocht …

 

 

De koers van het aandeel A2 Milk Company Ltd (ASX: A2M) is maandag opnieuw onder druk komen te staan.

 

Op het moment van schrijven zijn de aandelen van het bedrijf voor verse melk en babyvoeding met 0,5% gedaald tot $ 5,51.

 

Dit betekent dat de koers van het aandeel a2 Milk nu 72% gedaald is ten opzichte van het hoogste punt in 52 weken op $ 20,05.

 

Waarom staat de koers van het aandeel a2 Milk vandaag onder druk?

Vanmorgen maakte a2 Milk bekend dat het op de hoogte was van berichten in de media waaruit bleek dat een mogelijke class action tegen het bedrijf wordt onderzocht door Slater & Gordon Limited (ASX: SGH).

 

 

Zoals de zaken er nu voorstaan, heeft het bedrijf laten weten dat het niet op de hoogte is dat er een gerechtelijke procedure is aangespannen. Bovendien is het bedrijf van mening dat het heeft voldaan aan alle toepasselijke openbaarmakingsverplichtingen en ontkent elke aanspraak op het tegendeel.

 

Het zal verder reageren als en wanneer een gerechtelijke procedure wordt gestart.

 

Wat gebeurt er?

Volgens het rapport in de AFR onderzoeken Slater en Gordon een mogelijke class action claim namens beleggers die aandelen kochten over een periode van negen maanden tussen 19 augustus 2020 en 7 mei 2021.

 

Gedurende deze tijd boekte het bedrijf voor zuigelingenvoeding vier downgrades, wat leidde tot een bitter teleurstellende daling van 62% van de aandelenkoers. Ook tijdens deze data en voordat de downgrades begonnen, was een reeks verkopen met voorkennis door leidinggevenden, bestaande uit miljoenen dollars aan a2 Milk-aandelen. AMG aandelen koers is gestegen.

 

Het rapport onthult dat Slater en Gordon beweren dat a2 Milk zich mogelijk heeft schuldig gemaakt aan misleidend of bedrieglijk gedrag in strijd met de Corporations Act. Mogelijk heeft het ook de regels voor continue openbaarmaking geschonden.

 

Het advocatenkantoor verklaarde: “Er kan grond zijn om te beweren dat a2 Milk uiterlijk op 19 augustus 2020 op de hoogte was of had moeten zijn dat de richtlijnen voor het volledige jaar 2021 niet voldoende rekening hielden met een aantal factoren die van invloed zouden zijn. de financiële prestaties van het bedrijf. ”

 

“Eerder vorig jaar leek het bedrijf te praten over COVID-gerelateerde effecten die van invloed zijn geweest op zijn activiteiten. Maar toen er deze vierde downgrade was, begon dat informatie te onthullen over meer systemische en structurele problemen die in het bedrijf lijken te bestaan, wat ons ertoe aanzette terug te gaan en niet alleen de meest recente downgrade te bekijken, maar ook wat er de afgelopen negen maanden is gebeurd. “”

 

“Ons onderzoek gaat na of alle informatie die het bedrijf de afgelopen negen maanden heeft uitgedruppeld, in augustus niet in het bedrijf was toen ze die eerste jaarbegeleiding gaven,” voegde het eraan toe. Koers Adyen aandeel is omhoog.

 

Vraagt ​​u zich af waar u nu $ 1.000 moet investeren?

Als beleggingsexpert Scott Phillips een aandelentip heeft, kan het lonend zijn om te luisteren. De vlaggenschip Motley Fool Share Advisor-nieuwsbrief die hij al meer dan acht jaar beheert, heeft tenslotte duizenden betalende leden voorzien van een verdubbelde, verdrievoudigde of zelfs meer aandelenselectie.

 

Scott heeft zojuist onthuld wat volgens hem de vijf beste ASX-aandelen kunnen zijn die beleggers nu kunnen kopen. Deze aandelen worden verhandeld tegen bijna spotgoedkope prijzen en Scott denkt dat ze op dit moment geweldige aankopen kunnen zijn.